Rafting trips

Rafting túráinkra a Soca folyóra, áprilistól októberig minden hétvégére ( szombat-vasárnap ) 2 turnusban – reggel 8:30 vagy délután 2 órakkor, vagy júniustól-szeptemberig hétköznapokra (9,13 és 17 órakor) is tudsz jelentkezni. onlie jelentkezés >>

Tapasztalt és vizsgázott túravezetőink a bázisunkon várnak benneteket, ahol megkapjátok a felszereléseket és megkérdeznek benneteket, hogy két-három személyes kenuban vagy 4-6-8 személyes raft hajóban szeretnétek-e nekivágni az aznapi túránknak.

Mi is a különbség a két hajó között?

Trekk avagy a vadvízi kenu

Ez a vízi sport nyújtja a legtöbb kihívást a vadvíz szerelmeseinek. Általában két, három személyesek a kenuk, melyeket egy fejenként lapáttal tart irányban és mozgásban a legénység. Az első ember gondoskodik arról, hogy a hajónak megfelelő sebessége legyen a hullámok és a zúgók leküzdéséhez. Fontos, hogy a kenu mindig gyorsabb legyen a folyó sodrásánál. A kormányzás a hátul ülő dolga. A kenutúrák rendszerint 2 naposak, melyek elegendő időt biztosítanak a hajó irányításának elsajátításához. A két nap programja a kezdeti gyakorló szintről halad a második nap nagy hullámai és kanyargós, sziklakerülgetős programja felé. Aggodalomra azonban semmi ok, addigra minden hajó legénysége könnyedén veszi a legnehezebb zúgókat is.

Jelentkezem…..

Rafting hajó

Nálunk a rafting szót általában a különböző típusú vadvízi hajókban történő evezés gyűjtőneveként használjuk, bár ez valójában egy önálló vadvízi sportág. Mivel a hajó sebességét a legénység együttes és összehangolt evezése adja meg, ezért ez a sport kiválóan alkalmas csapatépítő programokhoz. A raftot a hajó hátuljában ülő szakképzett túravezető kormányozza a legénység összhangjára alapozva. A rafting az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb vadvízi sport. Ennek az az oka, hogy a legbiztonságosabb, illetve 5 éves kortól gyakorlatilag bárki művelheti, aki minimális úszástudással rendelkezik. Ezért kiválóan alkalmas családok részére is, hisz a szülők, nagyszülők együtt élvezhetik a mesés táj és a vad folyó nyújtotta csodás élményt. Nagy biztonságot és önbizalmat ad azoknak is, akik először tapasztalják meg a vadvízi evezés örömeit.

Jelentkezem…..

Fényképalbum >>